Sveriges längsta hängbro - var finns den?


1997 invigdes bron, den sträcker sitt fria spann 1210 meter över ett vatten, nämligen Ångermanälven. Bron är Höga kusten-bron, ett fantastiskt byggnadsverk. För några somrar sedan åkte Stefan och jag till Höga kusten i Ångermanland.


Ångermanland visade sig vara ett mycket vackert och omväxlande landskap med sin dramatiska klippkust och med vägar som slingrar mellan berg och hav. I välbevarade fiskelägen som Bönhamn och Norrfällsviken åt vi god mat tillagad av lokala råvaror hos Arnes sjöbod och Fiskafänget. Dock inte surströmming!

I busskuren vid affären i Mjällom
fanns en bänk att sitta på med mjuka kuddar!
Vänligt och inbjudande! 
 
Mjällom känner många till för dess tunnbröd. För länge sedan fanns flera stora skofabriker i Mjällom. De är nu alla nedlagda. "Lanthandeln" Tempo på Södervägen vid busstorget betyder mycket för samhället som ombud för både apotek och systembolag. Och, inte minst, som mötesplats.
 
 
Vi kunde inte låta bli att stanna och beundra morgondimman som lättar.

En anspråkslös skylt vid vägkanten en dryg halvmil norr om Nordingrå lockade oss till Villa Fraxinus. Det visade sig vara en privat trädgård av det mest imponerande slag. 

Du kan läsa mer om du går in på denna länk http://www.villafraxinus.se/

Kartan här har jag hämtat på deras hemsida. Den visar alla de olika miljöer som ägarna har skapat. Ett besök sommartid rekommenderas varmt! Det finns dessutom både en restaurang och en kaffeservering när du vill ta en paus och smälta intrycken.




Här är några av mina bilder från trädgården.

 

Inga kommentarer: